luni, 11 iulie 2016

Alexia Iulia Mărginean, dublă campioană națională la tenis, Under 10!

Talentata Alexia Iulia Mărginean a devenit campioană națională la tenis de câmp, categoria Under 10, cucerind al doilea titlu național în numai o săptămână, la Centrul Național de Tenis al FRT la București. „Consider că este unul dintre cele mai bune rezultate din toate timpurile la nivelul tenisului feminin din județul Alba, iar pentru Aiud, cu siguranță este o performanță deosebită”, a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl noii campioane naționale.”De asemenea, sunt convins că aceste performanţe nu ar fi fost posibile fără munca antrenorului Gheorghe Radu, căruia îi mulţumim din suflet ”, a mai declarat Ovidiu Mărginean. Legitimată la TC SUN Alba Iulia, Alexia Iulia Mărginean  se pregătește împreună cu  antrenorul Gheorghe Radu la terenul de tenis pe care acesta îl administrează în Aiud.
O nouă stea!
La 10 ani împliniți în luna mai, Alexia se anunță o jucătoare extrem de promițătoare, mărturie stând faptul că a început tenisul la vârsta de 7 ani și în doar 3 ani de zile a reușit să devină dublă campioană națională la categoria 10 ani., precum și parcursul până la medalia de aur la aceste campionate naționale. Șase victorii, fără a pierde un set!
După ce cu o săptămâna înainte a devenit campioană naţională cu TC SUN Alba Iulia, medaliată cu aur la competiţia pe echipe, talentata Alexia Iulia Mărginean și-a trecut în cont o nouă performanţă, la campionatele naţionale individuale ce s-au desfăşurat tot la Centrul Național de Tenis al FRT la București.
Și-a dominat adversara în finală
În finală, Alexia (favorită numărul trei al naționalelor) a continuat să uimească prin jocul său, învingînd-o pe Elena Bertea (Fortuna Brăila), favorita numărul doi al naționalelor, într-un mod autoritar, 6-1, 6-1 într-un joc care a durat 55 de minute.
Pentru a accede în ultimul act al întrecerii juvenile, Alexia Iulia Mărginean a repurtat 5 victorii, învingându-le pe rând pe Clara Cîrlan (CSS Mircea Eliade București), 6-0 6-0; Ioana Coman (Club Sportiv Dacia Galati), scor 6-2, 6-0; Daria Ghibarsina (CS TC 2008 DOROHOI), scor 6-1 6-2; în sferturi pe Lavinia Găvănescu (AS CS AS CLUB POLITEHNICA), scor 7-5, 6-1 și în semifinale pe Ilinca Marin (Tenis Club Enache), scor 6-1 6-3.

În urma acestor rezultate Alexia a redevenit numărul 1 în clasamentul național al FRT la categoria 10 ani feminin. “Suntem mândri de felul în care Alexia a performat la aceste campionate naționale, o susținem din toată inima atâta timp cât ea își dorește acest lucru și, de asemenea, doresc să le mulțumesc celor care ne-au sprijint financiar pentru ca aceste performanțe să fie posibile: CLUB ROTARY  AIUD, SC REAL DOC FOREST AIUD, SC MAN TRANSPORT OCNA-MURES, SC MONTANA POPA BLAJ”, a declarat Ovidiu Mărginean.
Robert Ghergu - Ziarul Unirea 11 iulie 2016











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu