sâmbătă, 14 februarie 2015

Imbunatatirea timpului de reactie

   Este important - esențial chiar - să ai un timp de reacție rapid în domeniul sportului; în atletism, de exemplu, trebuie să fi rapid atunci când auzi arma. Să luăm de exemplu pe Usain Bolt și timpul său de reacție în Londra 2012, la Jocurile Olimpice, finala 100m - timpul său de reacție a fost 0.165 secunde, în timp ce rivalul său Yohan Blake a reacționat în 0.179 secunde. Reacția lui Bolt a fost suficient de rapidă pentru al câștiga medalia de aur!

   Definiția timpului de reacție este abilitatea de a răspunde rapid la un stimul. Pur și simplu timpul de reacție este timpul necesar dintre un stimul și o mișcare, și jucătorii pot fie să vadă unde este mingea, fie poziția unui jucător și alegerea lui sau fie apelul arbitrului.

   Exista teste simple, care pot determina cât de rapide sunt reacțiile iar acestea vă pot oferi un rezultat precis al timpului de reacție. 

   Un test simplu poate fi testul  de prindere al monedei. 


  Țineți brațul în fața dumneavoastră, cu palma în jos. Puneți o monedă la încheietura palmei, cât mai aproape posibil. Trageți rapid mâna și prindeți moneda înainte de a atinge solul; puteți ruga pe cineva să cronometreze cât de rapid puteți prinde moneda și astfel puteți să calculați media după câteva încercări.

   Să ai un timp de reacție rapidă este o abilitate naturală, dar poate fi dezvoltată prin cursuri de formare pentru a fi îmbunătăţită. Puteţi lucra pe zone pentru a se dezvolta, cum ar fi detectarea rapidă a reperelor de comportament a adversarului și anticiparea mișcării lui următoare. Dezvoltarea timpului de reacție, luarea deciziilor, simularea situaţiilor de joc crează un instinct bun al jucătorului.

Articol preluat de pe http://www.sportplan.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu