miercuri, 9 septembrie 2020

8 sportivi de la Tenis Club Sun - Alba Iulia premiati la Cupa Rotary 2020

        În perioada 22 -24 august 2020 s-a desfășurat competiția Cupa Rotary la tenis de câmp. 🎾Sportivii de la TC Sun Alba Iulia au considerat că participarea la această competiție este oportună pentru verificarea abilităților sportive dobândite în cadrul antrenamentelor și desigur aceste rezultate reprezintă cartea lor personală de vizită. 
         Nu a fost deloc ușor, la această competiție au participat peste 120 de sportivi din toată țara de aceea succesul lor merită răsplătit iar ei să fie încurajați să aibă o rutina de creștere care să le aducă succesul în viitor.
         Au fost 3 zile de competiție în care cu siguranță au crescut.
 8 sportivi au urcat pe podiumul câștigătorilor: 
 🥈Chrissa Moldovan - 10 ani feminin - locul doi 
 🥉Mara Tampea - 10 ani feminin - locul trei 
 🥇Ștefan Bercu - 12 ani masculin - locul întâi 
 🥈Cătălin Baciu - 12 ani masculin - locul doi 
 🥉Edi Pițu - 12 ani masculin - locul trei 
 🥉Mircea Plopeanu - 12 ani masculin - locul trei 
 🥇Alexandru Manu - 14 ani masculin - locul întâi 
 🥉Tampea Radu - 14 ani masculin - locul trei 
 🥉Ana Popa - 16 ani feminin - locul trei 
 🥉Lucas Stoia - 16 ani masculin - locul trei 

 🟢La categoria 10 ani feminin, Chrissa Moldovan și Mara Tampea au reușit să ocupe locurile doi și trei în competiția cu celelalte 18 jucatoare la această categorie. 

 🟢 La 12 ani masculin semifinalele și finala s-a disputat între cei 4 jucatori ai clubului albaiulian, o performanța fantastică pentru acești copii care sunt prieteni în viața de zi cu zi la antrenamente și adversari de această dată pe terenul de tenis. Stefan Bercu a caștigat finala cu Catălin Baciu, ei clasandu-se astfel pe primul și locul secund al întrecerii la această categorie dintr-un total de 13 jucători participanți, iar locul trei a fost ocupat de Mircea Plopeanu și Eduard Pițu. 

 🟢De asemenea trebuie remarcat faptul că Alexandru Manu a reușit să obțină locul întâi la 14 ani atât timp cât el încă nu a împlinit înca 12 ani. Este pentru prima dată când participă la această categorie și se pare că și cu un succes absolut. Tot la această categorie Tampea Radu a obținut locul 3 pe un tablou de 16 de tip eliminatoriu cu 10 jucători participanți la turneu. 

 🟢Ana Popa a obtinut locul trei la categoria 16 ani feminin unde au participat 20 de jucatoare. 

 🟢Acelasi loc trei l-a obtinut si Lucas Stoia la categoria 16 ani masculin in confruntarea pe un tablou de tip eliminatoriu cu alti 9 jucatori. 

 Alți 7 sportivi au jucat sferturi de finală la această competiție: 
 🏅 Clit Sebastian(10 ani masculin) 
 🏅Miclea Ștefan(10 ani masculin) 
 🏅Chiorean David (10 ani masculin) 
 🏅Muntean Miruna (12 ani feminin) 
 🏅 Damian Andrei (12 ani masculin) 
 🏅Briana Moldovan (14 ani feminin) 
 🏅Butuc Dragoș (16 ani masculin). 

         Au învățat că succesul este inevitabil atunci când își stabilesc obiective realistice și se pregătesc activ la antrenamente. Au învățat de asemenea că eșecul este și el la rândul lui inevitabil, deoarece e nevoie să depășească anumite obstacole care le apar în drumul lor spre atingerea succesului.

 🎾👏Felicitări acestor jucători pentru faptul că au acceptat provocările cu optimism și curaj și astfel au avut rezultate formidabile la acest turneu.

sâmbătă, 22 august 2020

Cupa Înghețata Lazăr, 2020

        

        Competiția Cupa Înghețata Lazăr a fost organizată de Asociația TC Sun Alba Iulia (președinte Călin Moldovan) și s-a desfășurat sub egida Federației Române de Tenis în perioada 15-18 august 2020 . Acest turneu are deja o tradiție în România ajungând în acest an la ediția a V-a. 

        Peste 130 de sportivi au participat la această competiție astfel că timp de patru zile meciurile s-au desfășurat pentru patru categorii de vârstă: 10, 12, 16 și 18 ani, feminin și masculin, pe trei baze sportive: TC Sun Alba Iulia, Pro Lincă și CS Constructorul. 

        Arbirul oficial al acestei competiții a fost domnul Lucian Ghia, arbitru FRT.

        Cea mai bună înghețată din Alba Iulia, Înghețata Lazăr, a fost oferită jucătorilor și spectatorilor pe tot parcursul turneului.

        Sportivii au fost răsplătiți de organizatori la final cu premii constând în diplome, cupe și materiale sportive. 

        Rezultatele finale ale acestei competiții sunt:


 10 ani feminin

  • locul  întâi: Daradics Fabienne (CS Vaideanu)

  • locul  al doilea: Andrei Ruxandra (CS Tenis Club Coreco Iași) 

  • locul al treilea:  Moldovan Chrissa Andreea (TC Sun Alba Iulia) și Radu Andreea (CS Sport 4 Fun Timișoara)


 10 ani masculin 

  • locul  întâi:  Ferenț David (AS CS Monaco)

  • locul  al doilea: Gotea Mailat Florian (ACS A&A Tenis) 

  • locul al treilea: Ghiulea Ianis (AS CS Libra Phoenix) și Saran Eduard (CS Dyadora Timișoara)


12 ani feminin:

  • locul  întâi: Moldovan Briana Maria (TC Sun Alba Iulia)

  • locul  al doilea: Șandru Ioana Maria (CS Orășenesc Cugir)

  • locul al treilea: Albici Miruna ( ACS AT Râmnicu Vâlcea) și Prasacu Eva Maria ( CS Kofe)


 12 ani masculin:

  • locul  întâi: Manu Alexandru (TC Sun Alba Iulia)

  • locul  al doilea:  Mone Dragoș (CSM Reșița)

  • locul al treilea:  Singer Fabian (CS Dyadora Timișoara  și Cusnir Robert ( CS Vektor)


 16 ani feminin:

  • locul  întâi: Șandru Denisa ( As. Tenis Club Deva)

  • locul  al doilea: Hosu Ana (CS Universitar TG Mureș)

  • locul al treilea:  Sagmar Ilinca (AS CS Dax) Și Abrudan Maria (CS Winners TC)


 16 ani masculin:

  • locul  întâi:  David Manu (TC Sun Alba Iulia)

  • locul  al doilea: Popescu Mark  (CS TS Pamira)

  • locul al treilea: Lupu Alexandru (AS CS Orizont) și Săplăcan Călin (CS Marc Tenis)


 18 ani feminin:

  • locul  întâi: Munteanu Tania (TC Sun Alba Iulia)

  • locul  al doilea: Marko Iulia (CS Amefa Arad)

  • locul al treilea: Tornean Ana Maria (CS Intersport Arad)

  • locul al patrulea : Moldovan Alexandra Ioana (TC Sun Alba Iulia)


18 ani masculin:

  • locul  întâi: Giulia Alexandru ATC (Elite Târgu Jiu)

  • locul  al doilea: Napau Robert (CS Mova Alba Iulia)

  • locul al treilea: Duță Dan Vasile (CS Târgoviște)

  • locul al patrulea: Roșulescu Rareș (CSS Petroșani)


Felicităm participanții care au demonstrat că sunt pasionați de tenis și determinați să câștige. Mulțumim din nou sponsorilor care au contribuit la organizarea acestei competiții:

Înghețata Lazăr (ec. Horia Lazăr),  SC Sun Tennis SRL (Cristina Moldovan), SC. Nova Dental Global SRL (Nicoleta Cristea) și partenerului media Ziarul Unirea care este alături de iubitorii sportului alb de fiecare dată.




marți, 30 iunie 2020

Primul turneu de juniori, BT Tennis Cup 3


            Încet, încet, sportivii și-au reluat antrenamentele și s-au pregătit pentru primele competiții organizate în acest sezon de vară. Comisia de Competiții a Federației Române de Tenis a decis reluarea competițiilor din Calendarul Intern al FRT începând cu turneele din data de 27 Iunie 2020.
Primul turneu de juniori din circuitul național FRT, BT Tennis Cup 3, s-a desfășurat la Cluj Napoca la baza sportivă Winner's în acest weekend și a avut un număr record de participanți: peste 140 de jucători. Au fost 3 zile pline de meciuri, așteptate după o pauza competițională atât de lungă. 
Competiția s-a ținut doar la categoria de simplu, feminin și masculin: 10, 12,14 și 18 ani. Măsurile de prevenire și protecție pentru toți participanții au fost prioritare, toți cei care au participat la competiție au fost verificați, conform reglementărilor sanitare în vigoare.
Meciurile s-au desfășurat după sistemul ”cel mai bun din trei seturi, cu Match Tie-break (10 puncte) în setul decisiv”. Această decizie este valabilă pe perioada în care competițiile se desfășoară potrivit recomandărilor Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății cu privire la asigurarea condițiilor de disputare în siguranță sanitară a activității sportive și a competițiilor.
De la Tenis Club Sun din Alba Iulia au participat la competiție un număr de 9 sportivi: Moldovan Chrissa, Dumitru Brândușa, Manu Alexandru, Plopeanu Mircea Nicolas, Moldovan Briana, Pușcău Maria, Moldovan Alexandra, Manu David și Gligor Răzvan.
David Manu a obținut un binemeritat locul 1 la categoria 18 ani iar fratele lui, Alexandru Manu, locul 2 la categoria 12 ani. 

            Competitivitatea este o cerință pentru a deveni un jucător de tenis de succes. Este baza motivației de a munci din greu pentru a îmbunătăți abilitățile și a concura pentru a câștiga. Sportivii de la clubul nostru s-au adaptat la acest nou început și au reușit să facă față emoțiilor dificile mai intense din timpul competiției. 
https://ziarulunirea.ro/tenismeni-de-la-tc-sun-alba-iulia-la-prima-competitie-post-pandemie-talentatul-david-manu-s-a-impus-la-categoria-under-18-635653/

miercuri, 20 mai 2020

Tenisul, printre sporturile care își reiau activitatea





Tenisul este printre sporturile individuale din România care și-au reluat activitatea începând cu data de 15 mai dar în condiții speciale. Anunțul a fost făcut public de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț-Marian Stroe și prezentat pe site-ul oficial al Federației Române de Tenis.
Astfel, potrivit unui Ordin comun al MTS nr. 565/13.05.2020 - MS nr. 806/13.05.2020., publicat pe site-ul oficial al Ministerului Tineretului și Sportului, ”Măsurile descrise mai jos descriu cadrul în care sporturile individuale în aer liber pot fi practicate de către sportivi. Acest cadru este valabil exclusiv pentru activitățile sportive care se pot practica individual, în grupuri nu mai mari de 3 persoane și în aer liber”. http://mts.ro/wp-content/uploads/2020/05/ordin-MTS-MS.pdf
Printre măsurile specifice luate la tenis amintim că pe un teren de tenis este permis accesul a cel mult trei participanți (2 jucători, 1 antrenor/medic etc.), schimbarea terenurilor nu este permisă iar în măsura în care este posibil, jucătorii își vor marca propriile mingi și le vor folosi doar pe acestea la serviciu.
La sfârșitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor.
Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de auto-evaluare. Simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19 sunt: tuse, febră, dificultate în respirație (creșterea frecvenței respiratorii), cu debut  brusc. Alte simptome care pot apărea sunt: nas înfundat, secreții nazale fluide, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare, diaree, stare de oboseală. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare și să nu părăsească locuința pentru a se antrena.
Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.
La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea și/sau dezinfectarea mâinilor și a echipamentului sportiv (de exemplu, gel hidroalcoolic dezinfectant).
Pe tot parcursul antrenamentului, trebuie să fie păstrată o distanță de siguranță față de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanță este de cel puțin 2 metri în perioadele de repaus și de cel puțin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ține cont de faptul că particulele de transpirație ori salivă se pot transmite pe distanțe mult mai mari în acest context.
Este permisă, cu condiția respectării tuturor măsurilor de distanțare socială  și  igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching, elemente din școala alergării, exerciții de echilibru și orientare spațială din gimnastică, exerciții cu propria greutate, exerciții de tehnică și tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situații specifice de joc, execuția tehnică/tactică de tip box cu umbra, aruncarea la coș/poartă fără minge etc.).
În cazul sportivilor de performanță, care sunt asistați de antrenor și alți specialiști, distanța de siguranță trebuie păstrată inclusiv în timpul ședințelor tehnice. În cazul în  care medicul sportiv este de față, el trebuie să poate echipamentul de protecție pe tot parcursul interacțiunii directe cu sportivul.
Echipamentul sportiv (de exemplu: bicicleta, racheta de tenis, etc.) trebuie să fie folosit exclusiv de o singură persoană sau să fie dezinfectat complet înainte de a trece de la un sportiv la altul.
Această perioadă neașteptată și tristă care ne-a ținut acasă și care ne-a schimbat complet rutinele și obiceiurile, a deschis antrenorilor și jucătorilor oportunitatea de a-și prezenta experiențele, de a discuta despre metodele de lucru, de a învăța să se raporteze la alți antrenori și copii într-un mod diferit și mai ales, împărtășind cunoștiințele dobândite anterior.
Mulți jucători și antrenori au participat la conferințe video pentru a povesti cum s-a dezvoltat cariera lor de tenis. Multe persoane au urmărit postari pe Instagram, conferințe pe Zoom, articole pe site-urile locale sau internaționale de tenis etc., participând, comentând și mulțumindu-se că au putut păstra legătura cu tenisul, cel puțin printr-un ecran.
Ca antrenori trebuie să știm să le transmitem copiilor noștri că se află în mijlocul unui proces lung și că trebuie să se bucure de fiecare etapă a pregătirii lor. Trebuie să ne adaptăm și să ne schimbăm abordarea, metodologia și modul de comunicare și să folosim tehnologia în vremurile ce vor urma.